Siirry pääsisältöön

Vuo­si­kokous­kuu­lu­mi­sia

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu piti vuosikokouksensa lauantaina 26. maaliskuuta Iiris-keskuksessa Helsingissä. Äänioikeuttaan oli käyttämässä 21 jäsentä. Heistä osa osallistui etäyhteyden kautta.
Teksti: Timo Kuoppala

Kokous käsitteli edellisen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen ja myönsi toimijoille vastuuvapauden. Yhdistys jatkoi viime vuonna vilkasta toimintaansa, jonka kohokohtia olivat mm. vaativan teatteriproduktion toteuttaminen, kuvailutulkkauksen nykytilasta kertova selvitys ja kulttuurimatka Kainuuseen Iki-Kiannon maisemiin.

Tämän vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio vahvistettiin. Vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta yhdistys tarjoaa kulttuurista kiinnostuneille näkövammaisille monenlaista toimintaa, entistä enemmän myös etätapahtumina. Lapin monimuotoinen kulttuuri ja ääni-ilmaisun mahdollisuudet ovat vuoden aikana eri tavoin esille putkahtavia teemoja.

Timo Kuoppala jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. Hallitukseen valittiin erovuoroisten paikoille Gyöngyi Pere-Antikainen, Mikko Ojanen ja Ronja Pahaoja. Varajäseninä ovat Jukka Penttilä ja Satu Linna. Hallituksessa jatkavat Eija-Liisa Markkula varapuheenjohtajana, Joose Ojala ja Annina Latikka.

Kulttuuripalvelun toiminnan kärryillä pysyy seuraamalla Näkövammaisten liiton sähköpostialueita ja kokonaan sähköiseksi muuttunutta Kajastus-lehteä osoitteessa kajastuslehti.fi . Lehdestä ilmestyy myös luetusversio. Yhdistys viestii Facebookissa ja Twitterissä.