Siirry pääsisältöön
Näkövammaisten Kulttuuripalvelun logo.
Näkövammaisten Kulttuuripalvelun logo.

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu

Yh­dis­tyk­sem­me on vuon­na 1931 pe­rus­tet­tu val­ta­kun­nal­li­nen näkövammaisten kult­tuu­riyh­dis­tys. Järjestämme monipuolista kulttuuritoimintaa. Edistämme taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.
Näkövammaisteatterilaisia lastennäytelmän asuissa
Yhdistys

Tutustu 90-vuotiaaseen yhdistykseemme ja sen toimijoihin.

Tapahtumat

Tule mukaan kulttuuritoimintaan: harrastusryhmiin, kursseille ja tapahtumiin!

Kuvailutulkkaus

Yhdistys on kuvailutulkkauksen asiantuntija.

Tiedotteet

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun uutiskirje 2/2023

  Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Kulttuuripalvelu aloittaa kuunnelmaprojektin

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu aloittaa varainhankintatempauksena kuunnelmaprojektin. Valmis jatkojännäri tulee myyntiin noin vuoden kuluttua.

 • Hannele Juutinen on Suomen edustaja ILSC-laulukilpailussa

  International low-vision Song Contest-laulukilpailun finaalissa 12.5. Suomea edustaa Hannele Juutinen kappaleellaan Hapanta ja makeaa.

 • Miesvihaajalle Sokeain kuunnelmapalkinto

  Sokeain kuunnelmaraati palkitsee vuoden 2022 parhaana kotimaisena kuunnelmana Juho Gröndahlin käsikirjoittaman ja Riikka Oksasen ohjaaman kuunnelman Miesvihaaja. Äänisuunnittelu, musiikki ja musiikin sävellys on Ilkka Tolosen. Päärooleissa ovat Pietu Wikström ja Miiko Toiviainen.

 • PÄÄHÄNPISTOJA! Kampin palvelukeskuksessa 3.-30.5.2023

  Kampin palvelukeskuksen vitriineissä on toukokuun ajan nähtävissä, mitä savesta syntyi, kun kolmetoista keramiikan harrastajaa työsti "hatusta vetäistyä" aihetta yhteisnäyttelyään varten.

 • Pistenuottien merkityksestä ja keväisistä konserteista

  YLE julkaisi 11.4.2023 laajan artikkelin pistenuoteista sekä näkövammaisten musiikin harrastajien - ja ammattilaisten kohtaamista rakenteellisista haasteista.

 • Sokeain kuunnelmapalkinnon kolmen kärki kuulostaa tältä päivältä

  Vaikka kuunnelman keinot muuttuvat ajan mukana, äänen keinoin kudottu draama on oma taiteenlajinsa. Vuonna 2022 Yle julkaisi 11 uutta kuunnelmaa ja neljä kuunnelmasarjaa. Sokeain kuunnelmaraati kuunteli ne kaikki.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun uutiskirje 1/2023

  Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Raimo Tanskasen sävellykset heräävät eloon uuden muusikkosukupolven huomassa

  Trio kaiunsäde on vuonna 2018 perustettu, alati uusia musiikillisia tuulia haisteleva orkesteri. Sen muodostavat harmonikkataiteilija Joose Ojala, panhuilisti -laulaja Helena Taskila sekä pianisti Tuukka Ojala. Aiemmin Trio on konsertoinut esittäen Ennio Morriconen tuotantoa sekä suomalaisia ja kansainvälisiä tangoja. Nyt näiden projektien jatkoksi on trio Joose Ojalan johdolla kasannut Raimo Tanskasen soitin - ja laulumusiikin parhaita paloja esittelevän ohjelmiston.

 • Suomelta ehdokas ILSC-laulukilpailuun

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu on ensimmäistä kertaa, kokeilumielessä ilmoittautunut osallistujaksi kansainväliseen näkövammaisten laulukilpailuun, jonka järjestäjä on Saksan näkövammaisten järjestö. Finaali on 12.5.2023.

 • Onnistuneeseen elokuvan kuvailutulkkaukseen tarvitaan kuvailutulkki ja kuvailutulkkauskonsultti

  Suomessa on vakiintunut käytäntö, jossa televisio- ja elokuvatuotantojen kuvailutulkkaustiimiin kuuluu yksi tai useampi koulutettu kuvailutulkki ja näkövammainen, koulutettu kuvailutulkkauskonsultti. Käytäntö varmistaa kuvailutulkkauksen toimivuuden ja laadun.

 • Kulttuuripalvelun joulu

  Toimisto on suljettu 23.12.2022-1.1.2023.