Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu

Yh­dis­tyk­sem­me on vuon­na 1931 pe­rus­tet­tu val­ta­kun­nal­li­nen näkövammaisten kult­tuu­riyh­dis­tys. Järjestämme monipuolista kulttuuritoimintaa. Edistämme taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.
Näkövammaisteatterilaisia lastennäytelmän asuissa
Yhdistys

Tutustu 90-vuotiaaseen yhdistykseemme ja sen toimijoihin.

Tapahtumat

Tule mukaan kulttuuritoimintaan: harrastusryhmiin, kursseille ja tapahtumiin!

Kuvailutulkkaus

Yhdistys on kuvailutulkkauksen asiantuntija.

Tiedotteet

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun uutiskirje 3/2023

  Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Varastontyhjennys lokakuussa

  Kulttuuripalvelu tyhjentää varastotilansa lokakuun aikana. Jos omaisuuttasi on jäänyt vuosien saatossa sinne säilytykseen, nyt on oikea aika hakea se pois. Tule hakemaan omasi Kulttuuripalvelun varastosta 3.10. tai sovittuna aikana.

 • Uusi Sokeain kuunnelmaraati aloittaa kautensa

  Maineikas ja arvostettu Sokeain kuunnelmapalkinto on jaettu vuodesta 1968 alkaen. Vuodesta 2017 se on ollut osa Näkövammaisten Kulttuuripalvelun toimintaa.

 • Kulttuuripalvelu etsii jäseniä Kuunnelmaraatiin

  Maineikas ja arvostettu Sokeain kuunnelmapalkinto on jaettu vuodesta 1968 alkaen. Vuodesta 2017 se on ollut osa Näkövammaisten Kulttuuripalvelun toimintaa. Etsimme Kuunnelmaraatiin kuutta näkövammaista jäsentä kaksivuotiskaudeksi 2023-2025.

 • Kulttuuripalvelun kesäaika

  Toimisto on suljettu 3.-28.7.2023.

 • Näkövammaisten Kulttuuripalvelun uutiskirje 2/2023

  Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

 • Kulttuuripalvelu aloittaa kuunnelmaprojektin

  Näkövammaisten Kulttuuripalvelu aloittaa varainhankintatempauksena kuunnelmaprojektin. Valmis jatkojännäri tulee myyntiin noin vuoden kuluttua.

 • Hannele Juutinen on Suomen edustaja ILSC-laulukilpailussa

  International low-vision Song Contest-laulukilpailun finaalissa 12.5. Suomea edustaa Hannele Juutinen kappaleellaan Hapanta ja makeaa.

 • Miesvihaajalle Sokeain kuunnelmapalkinto

  Sokeain kuunnelmaraati palkitsee vuoden 2022 parhaana kotimaisena kuunnelmana Juho Gröndahlin käsikirjoittaman ja Riikka Oksasen ohjaaman kuunnelman Miesvihaaja. Äänisuunnittelu, musiikki ja musiikin sävellys on Ilkka Tolosen. Päärooleissa ovat Pietu Wikström ja Miiko Toiviainen.

 • PÄÄHÄNPISTOJA! Kampin palvelukeskuksessa 3.-30.5.2023

  Kampin palvelukeskuksen vitriineissä on toukokuun ajan nähtävissä, mitä savesta syntyi, kun kolmetoista keramiikan harrastajaa työsti "hatusta vetäistyä" aihetta yhteisnäyttelyään varten.

 • Pistenuottien merkityksestä ja keväisistä konserteista

  YLE julkaisi 11.4.2023 laajan artikkelin pistenuoteista sekä näkövammaisten musiikin harrastajien - ja ammattilaisten kohtaamista rakenteellisista haasteista.

 • Sokeain kuunnelmapalkinnon kolmen kärki kuulostaa tältä päivältä

  Vaikka kuunnelman keinot muuttuvat ajan mukana, äänen keinoin kudottu draama on oma taiteenlajinsa. Vuonna 2022 Yle julkaisi 11 uutta kuunnelmaa ja neljä kuunnelmasarjaa. Sokeain kuunnelmaraati kuunteli ne kaikki.