Siirry pääsisältöön

Verk­ko­si­säl­tö­jen ku­vai­lu­kou­lu­tuk­set

Kuvien ja videoiden teksti- ja äänivastineet parantavat verkkosisältöjen saavutettavuutta merkittävästi. Saavutettavuusdirektiivi edellyttää, että kaikelle ei-tekstuaaliselle verkkosisällölle tarjotaan vastine joko teksti- tai äänimuodossa.

Tervetuloa Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n tarjoamiin lyhytkoulutuksiin, joissa perehdytään kuvien alt-teksteihin ja videomateriaalin kuvailutulkkaukseen! Koulutusten ensisijainen kohderyhmä ovat henkilöt, jotka laativat verkkosisältöjä työssään. Koulutuksiin osallistuminen ei vaadi ennakkotietoa tai -osaamista. 

Verkkosisältöjen kuvailutulkkauskoulutukset yrityksille

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry tarjoaa verkkosisältöjen kuvailukoulutuksia yrityksille. Koulutukset toteutetaan ensisijaisesti verkossa, mutta niitä voi myös tilata asiakkaan omissa tiloissa toteutettaviksi. 

Kouluttajina toimivat saavutettavuustutkija Anne Ketola ja saavutettavuusasiantuntija Ronja Pahaoja.

Koulutusten hinnat yrityksille:

  • Alt-tekstit verkkosivuille -koulutuksen hinta on 1500 € verkossa toteutettuna. Koulutuksen kesto on 2,5 h. 
  • Videomateriaalin kuvailutulkkaus -koulutuksen hinta on 3000 € verkossa toteutettuna. Koulutuksen kesto on 4 h. 
  • Jos tilaat molemmat koulutukset, saat ne yhteishintaan 4000 € verkossa toteutettuna. 

Molemmat koulutukset sisältävät johdanto-osion, demonstraatioita, käytännön harjoituksia sekä keskustelua. Koulutusten enimmäisosallistujamäärä on 20 henkilöä. Koulutus on mahdollista tallentaa yrityksen omaan käyttöön lisämaksusta. 

Pyydä lisätietoja ja tarkemmat koulutuskuvaukset kulttuurituottaja Tanja Rantalaiselta sähköpostitse osoitteesta tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

Kaikille avointa verkkosivujen kuvailutulkkauskoulutusta syksyllä 2024

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry järjestää kaikille avoimet verkkosisältöjen kuvailukoulutukset syksyllä 2024. Ensimmäisessä koulutuksessa perehdytään kuvien alt-teksteihin, toisessa videomateriaalin kuvailutulkkaukseen. Koulutukset järjestetään Zoomin kautta. Ne soveltuvat kaikille kiinnostuneille, eikä osallistuminen vaadi ennakkotietoa tai -osaamista.

Molemmat koulutukset sisältävät johdanto-osion, demonstraatioita, käytännön harjoituksia sekä keskustelua. Kouluttajina toimivat saavutettavuustutkija Anne Ketola ja saavutettavuusasiantuntija Ronja Pahaoja.

Koulutusten ajankohdat ja hinnat: 

  • Alt-tekstit verkkosivuille -koulutus järjestetään ma 21.10.2024 klo 9.00–12.00 (sisältäen puolen tunnin tauon; koulutuksen kesto 2,5 h). Koulutuksen hinta on 150 €/osallistuja. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 13.10.2024 tästä- Ulkoinen linkki 
  • Videomateriaalin kuvailutulkkaus -koulutus järjestetään ma 18.11.2024 klo 12.00–16.30 (sisältäen puolen tunnin tauon; koulutuksen kesto 4 h). Koulutuksen hinta on 300 €/osallistuja. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 10.11.2024 tästä - Ulkoinen linkki
  • Jos osallistut molempiin koulutuksiin, saat ne yhteishintaan 400 €. 

Koulutusten enimmäisosallistujamäärä on 20 osallistujaa per koulutus, joten varaa paikkasi pian! Koulutukset toteutetaan, jos niihin ilmoittautuu vähintään seitsemän osallistujaa. Koulutuksen toteutuminen varmistetaan ilmoittautuneille viimeistään viikkoa ennen koulutuspäivää. 

Ilmoittautuminen on sitova. Muutoin kuin lääkärintodistuksella peruutetuista paikoista veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. 

Lisätietoja koulutuksista kulttuurituottaja Tanja Rantalaiselta sähköpostitse osoitteesta tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry