Siirry pääsisältöön

Va­lo­ku­vaklu­bin Toinen valo -va­lo­ku­va­näyt­te­ly Caisassa 6.9.-28.9.2024

Valokuvanäyttely on esillä kulttuurikeskus Caisan galleriassa, osoitteessa Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki, 6.-28.9.2024. 14.9. järjestettävän Kuvailutulkatun näyttelykierroksen ja 19.9. taiteilijatapaamisen tiedot löydät tapahtumakalenteristamme.
aaltomaisia vaaleita kuvioita sinisellä pohjalla, keskellä kieleke

On monta tapaa nähdä. Sisäisiä ja ulkoisia kuvia erilaisen näkökyvyn ehdoilla.

Voivatko luonto, arkinen ympäristö tai rakennettu kuva edelleen sisältää ennennäkemättömiä asioita? Valokuvanäyttely Toinen Valo esittelee ympäröivästä todellisuudesta asioita, jotka jäisivät useimmilta näkemättä, ellei ryhmä nostaisi niitä esiin valokuvauksen monipuolisten keinojen avulla.

Valokuvien lisäksi näyttelyssä on videoesitys näkövammaisten kuvaajien käyttämistä menetelmistä, jotka saattavat kiinnostaa sekä taideyleisöä että muita kuvaajia. Tietoutta jaetaan myös taiteilijatapaamisten aikana. Teokset kuvailutulkataan ja tuotetaan digitaalisena ja pistekirjoituksena. 

 

Valokuvaklubi esittäytyy

Valokuvaklubi on toiminut vuodesta 2018 Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n ylläpitämänä. Toiminta sisältää luentoja, työpajoja, kuvausretkiä ja näyttelykäyntejä. Klubin jäsenet ovat osallistuneet useisiin näyttelyihin tahoillaan ja järjestäneet aiemmin yhden yhteisnäyttelyn. 

Valokuvaklubilaisia yhdistää kunnianhimoinen kiinnostus valokuvaukseen itseilmaisun välineenä sekä näkövammaisuus. Kuvauskohteita voi lähestyä myös toisin silmin, rajoittuneesta näkökyvystä käsin. Näkökulmat ovat uusia ja tuoreita, kun havainnoitsija joutuu käsittelemään aiheita usein yllättävilläkin tavoilla. Kukin kuvaaja on joutunut kehittämään omat menetelmänsä ylittääkseen näkövammasta aiheutuvat haasteet niin kentällä kuin jälkikäsittelyssä. 

Kiitämme lämpimästi Kulttuurikeskus Caisaa ja Näkövammaisten liittoa Toinen valo -näyttelyn tukemisesta sekä Opintokeskus Sivistä Valokuvaklubin toiminnan tukemisesta. 

Valokuvaklubin jäsenistä näyttelyyn Toinen valo syyskuussa 2024 Kulttuurikeskus Caisan galleriassa osallistuvat 

Juha Jahkola, Sari Kekkonen, Tero Kokko, Jussi Mankki, Noora Mäkelä, Petri Mäkelä.