Siirry pääsisältöön

Sokeain kuun­nel­ma­pal­kin­non 2021 on voittanut sar­ja­kuun­nel­ma Armi Aavikko – Siinä välissä olin elossa

Raati palkitsi Armin roolin tehneen Minka Kuustosen vuoden ääninäyttelijänä.

Sokeain kuunnelmaraati on palkinnut vuoden 2021 parhaana kotimaisena kuunnelmana Kati Kaartisen käsikirjoittaman ja Antti Leinon ohjaaman sarjakuunnelman Armi Aavikko – Siinä välissä olin elossa. Raati palkitsi Armin pääroolin näytelleen Minka Kuustosen vuoden ääninäyttelijänä.

Kesällä 2021 Radio Suomessa esitetty 20-osainen kuunnelma syventää edesmenneen missin ja laulajan Armi Aavikon henkilökuvaa. Kuunnelmassa limittyvät kuvitteelliset dialogit ja Armin pohdiskelu omasta elämästään, aikakauden musiikki sekä dokumentaariset muusikoiden ja tutkijoiden haastattelut.

Monille Armin ura on näyttäytynyt pinnallisena. Kuunnelma kuvaa Armin kokonaisena ihmisenä, jolla oli mielipiteet ja unelmat silloinkin, kun miesvaltainen viihdeteollisuus ei niitä kuunnellut. Raadin mielestä kuunnelma yhdistelee onnistuneesti ja paikoin rohkeasti dokumenttiaineistoa ja fiktiota. Tarina on koskettanut ihmisiä laajasti ja purkanut monia ennakkoluuloja.

Raati kiittää erityisesti Minka Kuustosen herkkää ja raikasta näyttelijäntyötä, joka tavoittaa yhtä lailla Armin hyväsydämisen olemuksen kuin loppuaikojen katkeran kovuuden. Raadilta saavat kiitosta myös muut näyttelijät kuten Ilkka Heiskanen Dannyna ja Wanda Dubiel hänen vaimonaan Liisana.

Sokeain kuunnelmapalkinto jaetaan nyt 55. kerran. Voittajan valitsee viisijäseninen raati, joka koostuu kuunnelmista innostuneista ja niitä aktiivisesti kuuntelevista sokeista ja heikkonäköisistä ihmisistä. Raadin taustayhteisö on valtakunnallinen kulttuuriyhdistys Näkövammaisten Kulttuuripalvelu.

Voittaja valittiin Ylen vuonna 2021 radiokanavilla ja Yle Areenassa esittämistä kotimaisista kuunnelmista. Uusia kuunnelmia julkaistiin viime vuonna 20 ja kuunnelmasarjoja kolme.

 Armi Aavikko – Siinä välissä olin elossa -sarjan voi kuunnella Yle Areenassa- Ulkoinen linkki

Sarjan kaksi ensimmäistä osaa esitetään uusintana Ylen Radio 1:ssä su 17.4. klo 18.00 ja ma 18.4. klo 19.20.

 

 

 

Lisätietoja:

Sokeain kuunnelmaraadin puheenjohtaja Riikka Hänninen.

p. 050 308 0232 / riikka@riikkahanninen.fi

 

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry:n kulttuurituottaja Tanja Rantalainen

p. 040 964 9288 / tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi