Siirry pääsisältöön

Ruusujen aikaan -konsertti Raimo Tanskasen elä­män­työn kun­nioit­ta­mi­sek­si

Trio Kaiunsäde ylpeänä esittää: Ruusujen aikaan -konsertti Raimo Tanskasen elämäntyön kunnioittamiseksi lauantaina 12.10. klo 14 Sibelius-Akatemian R-talon kamarimusiikkisalissa, osoitteessa Pohjoinen Rautatiekatu 9, Helsinki. Maksuttoman konsertin kesto on noin tunti.

Raimo Tanskanen (1937-2017) oli aikansa merkittävimpiä suomalaisia näkövammaisia kulttuurivaikuttajia. Hänen sävellystuotantonsa käsittää yli 80 teosta, joista valtaosa on sekakuorolauluja. Tanskasen sävellyksiä on ollut laajasti eri kuorojen ohjelmistoissa Radion kamarikuorosta lähtien, ja nuotteina niitä on julkaissut mm. Sulasol. Tänä päivänä hänen tunnetuin sävellyksensä lienee joululaulu Jeesuksen seimellä. Director Musices -arvonimellä palkittu säveltäjä teki päivätyönsä musiikinopettajana ja Pomarkun seurakunnan kanttori-urkurina.

Trio Kaiunsäde on vuonna 2018 perustettu yhtye, jonka soitossa kamarimusiikki-, jazz- ja kansanmusiikkivaikutteet yhdistyvät ilmavaksi, raikkaan omaperäiseksi kokonaisuudeksi. Yhtyeessä soittavat Helena Taskila (panhuilu, laulu), Joose Ojala (harmonikka) ja Tuukka Ojala (piano, huuliharppu). Kaikki yhtyeen jäsenet ovat ansioituneita näkövammaisia musiikin ammattilaisia.

Konsertissa kuullaan Trio Kaiunsäteen yksinlauluiksi muokkaamia ja sovittamia Tanskasen sekakuorosävellyksiä, joiden solistina toimii itseoikeutetusti Sibelius-Akatemiassa laulua kansanmusiikin osastolla opiskeleva näkövammainen muusikko Helena Taskila. Lisäksi mukana on instrumentaalisävellyksiä, joita on esitetty aikaisemmin hyvin vähän tai ei ollenkaan. Trio Kaiunsäde on levyttänyt ohjelmiston aiemmin syksyllä ilmestyneelle esikoisalbumilleen "Ruusujen aikaan".

 

Lämpimästi tervetuloa!