Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lun uu­tis­kir­je 3/2023

Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

Syystervehdys teille kaikille!

Näkövammaisten Kulttuuripalvelun tuore jäsenkirje ilmestyy tässä hieman viiveellä. Meillä on siihen painava syy. Yhdistyksen vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi olemme käyneet neuvotteluja Näkövammaisten liiton kanssa toimitilojemme siirtämisestä liiton omistukseen. Nyt kauppa on tehty ja voimme jatkaa toimintaamme hieman keventynein mielin. Yhdistys toimii liiton vuokralaisena Iiris-keskuksen viidennessä kerroksessa. Joitakin toimintoja olemme joutuneet jättämään tauolle, mutta paljon sattuu ja tapahtuu tänäkin syksynä, niin kuin tästä kirjeestä voitte lukea.

Kirjailija Miina Supisen Iloa kirjoittamiseen- Ulkoinen linkki -verkkokurssilla kirjoitetaan jo näppikset sauhuten. Näkövammaiset soittajat ja laulajat kokoontuvat jameihin- Ulkoinen linkki Arabian kaupunginosan Kääntöpaikalle lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Vuoden neljäntenä kirjailijavieraana on Päivi Alasalmi- Ulkoinen linkki. Alasalmea haastattelee Iiris-keskuksen Valo-tilassa 26.10. klo 17.30-19 Sari Karjalainen. Näkövammaiset larppaajat kokoontuvat Anne Huttusen ja Satu Linnan käsikirjoittamaan roolipeliin Show´n täytyy jatkua- Ulkoinen linkki. Peli liikkuu nykyajassa ja sen hahmot ovat näkövammaisia kuunnelmaharrastajia. Oikeat näkövammaiset kuunnelmaharrastajat työstävät syksyn aikana Anne Huttusen kirjoittaman Kellot soivat kuolemaa-jatkojännärin äänityskuntoon. Valokuvaklubi inspiroituu luontokuvaaja Sanni Sepon- Ulkoinen linkki luontokuvista ja keskustelee luontokuvaamisesta Sepon kanssa sunnuntaina 29.10. klo 13-16 yhdistyksen toimistolla. Lokakuun puolella voi vielä ilmoittautua Kansallisteatterin kuvailutulkattuun Ensimmäinen tasavalta- Ulkoinen linkki -näytökseen. 

Kirjasitseissä- Ulkoinen linkki 2. 11. keskustellaan näkövammaiselämäkerroista. Marraskuun 16. päivä käydään Kouvolan taidemuseo Poikilossa Kreetta Järvenpään näyttelyssä ja Cabaret-musikaalissa. Kalenteriin voi jo merkitä 9.12., kun Kulttuuripalvelun lauluryhmä Laulunhelmi esiintyy joulusesongin hengessä. Ilmoitukset Kouvolan retkestä ja Laulunhelmen konsertista julkaistaan pian. Kannattaa ehdottomasti kirjata ylös myös uudenlainen ja innostava Äänten piirtämiä- Ulkoinen linkki -tapahtuma 19.11. klo 13, kun Iiris-keskuksessa kuunnellaan äänitaidetta, äänitaiteen tekijöitä ja Sokeain kuunnelmaraatia. Kuunnelmaraati, Kulttuuripalvelu ja Näkövammaisten liitto tekevät tänä vuonna yhteistyötä Baltic Circle -festivaalin kanssa.

Seuraava uutiskirje ilmestyy joulukuun alkupuolella, kun joulukajastus osoitteessa www.kajastuslehti.fi- Ulkoinen linkki julkaistaan. Sivustolle kannattaa kurkata kyllä aiemminkin, jospa jokin kiinnostava juttu on jäänyt lukematta.

 

Tunnelmallista syksyä!

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

Timo ja Tanja