Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lun uu­tis­kir­je 1/2023

Julkaisemme uutiskirjeen neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

Lopputalven ja alkukevään taitteen tervehdys!

Yhdistyksen Kajastus-lehti on maksutta kaikkien ulottuvilla. Julkaisemme Kajastusta verkkolehtenä osoitteessa www.kajastuslehti.fi- Ulkoinen linkki

Vuoden ensimmäinen verkkolehti ilmestyy 2.3.2023.

Valokuvaklubilaiset kulkevat lauantaina 18.3. katukuvaaja Kasperi Kropsun jalanjäljissä Hakaniemessä. Kropsulla on omaleimainen, ajattomuuden ja nostalgisen estetiikan kanssa leikittelevä katuvalokuvaustyyli. Hän pitää katukuvauskierroksia muun muassa Valokuvataiteen museolle, ja nyt nuoren miehen otteista pääsevät nauttimaan myös näkövammaiset harrastajakuvaajat.

25.3. on yhdistyksen vuosikokous Iiris-keskuksen Erica-tilassa. Kokouksen aluksi kuullaan maistiainen Trio Kaiunsäteen Raimo Tanskas -projektista Joose Ojalan harmonikalla.

Trio Kaiunsäteen muodostavat harmonikkataiteilija Joose Ojala, panhuilisti-laulaja Helena Taskila ja pianisti Tuukka Ojala. Trio on tarttunut näkövammaisen säveltäjä Raimo Tanskasen (1937-2017) tuotantoon, ja koonnut Tanskasen laulu- ja soitinmusiikin parhaista paloista ohjelmiston Näkövammaisten Kulttuuripalvelun varainhankintakonsertteihin, jotka järjestetään 14.4.2023 Iiris-keskuksessa Helsingissä (Marjaniementie 74) ja 15.4. Vantaan Korson Ruusupaviljongissa (Kisatie 21) yhteistyössä Vantaan Näkövammaisten kanssa.

Keväiset konsertit toteutetaan Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahalla. Lipputuotot käytetään lyhentämättöminä näkövammaisten kulttuuritoimintaan. Kaikki lipputyypit sisältävät sekä sisäänpääsyn livekonserttiin, että striimatun konserttitallenteen. Lippuja saa täältä: https://holvi.com/shop/jooseojala/- Ulkoinen linkki

Sokeain Kuunnelmapalkinto julkistetaan jälleen huhtikuussa, ja julkistusta seuraa tuttuun tapaan Anne Huttusen ja Satu Linnan pystyyn pistämä kuunnelmafestari. Iiris-keskuksen Outa-tilassa kuunnellaan näkövammaisten toivekuunnelmia 22.4. ja 23.4.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu on ensimmäistä kertaa, kokeilumielessä ilmoittautunut osallistujaksi kansainväliseen näkövammaisten laulukilpailuun, jonka järjestäjä on Saksan näkövammaisten järjestö. Finaali striimataan 12.5.2023. Jos olet näkövammainen musiikintekijä, tutustu tarkempiin ohjeisiin Kulttuuripalvelun nettisivuilla ja lähde mukaan eurooppalaiseen musiikkiseikkailuun!

Vuoden ensimmäinen kirjailijavieras Kalevalanpäivänä on häikäisevä Joonatan Tola. Maalisjamit- Ulkoinen linkki kokoavat Korson Ruusupaviljonkiin taas joukon näkövammaisia musikantteja, ja suositut Kirjasitsit- Ulkoinen linkki kokoontuvat kuukausittain hybridinä yhdistyksen toimistolla ja Google Meet -etäyhteyden kautta.

Kulttuuripalvelun lauluryhmä Laulunhelmi konsertoi Iiris-keskuksen Braille-salissa la 13.5. klo 16 alkaen. Tämäkin esitys on maksuton ja kaikille avoin. Lauluryhmää luotsaa ihana laulaja ja laulunopettaja Minna Tuuliainen. Luvassa on takuuvarmasti sydäntä keventävää ja mieltä kohottavaa laulantaa.

Näkövammaisteatteri on syksystä saakka syventynyt teatterintekemisen perusteisiin ohjaaja Kari Kinnaslammen hellässä huomassa. Aapelin Meidän herramme muurahaisia -näytelmästä on kovaa vauhtia syntymässä demoesitys. Maksuttomat demot esitetään Iiris-keskuksen liikuntasalissa keskiviikkoina 17.5., 24.5. ja 31.5. klo 18 alkaen. Tarkoitus on ylpeänä näyttää maailmalle, millaisia mahtavia teatterintekijöitä Näkövammaisteatterissa oikein on!

Lämpiö.fi on uusi senioreille suunnattu, mutta kaikille avoin verkkopalvelu. Sivut ovat helposti saavutettavia. Palvelun kautta löytyy monenlaista kulttuuriin, liikuntaan ja luontoon liittyvää ohjelmaa mielen virkistykseksi. Jotkin tapahtumat ovat maksullisia, mutta maksutonta tarjontaa on runsaasti.

Yhdistys tiedottaa tapahtumista nettisivujen tapahtumakalenterissa, Facebook-sivulla, Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -keskustelualueilla, Kajastus- ja Airut-lehdissä ja nyt myös instagramissa. Instan nakovammaistenkulttuuripalvelu kannattaa ottaa kiireesti seurantaan.

 

Aurinkoista lähestyvää kevättä,

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry