Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lun 90-vuo­tis­juh­la­vuo­si huipentuu Sokeain viikolla iltamiin ja Cyrano de Bergerac -klas­sik­ko­näy­tel­män näy­tök­siin

Into kirjoittaa ja julkaista omia tekstejään sai pienen joukon näkövammaisia perustamaan Varjojen Mailta -lehden pahimpaan pula-aikaan vuoden 1931 alussa. Saman vuoden syksyllä syntyi Suomen Sokeain Kirjallisuusyhdistys, joka Näkövammaisten Kulttuuripalvelu -nimisenä juhlii nyt 90:ttä toimintavuottaan.

Sokeiden viikkoa vietetään tänä vuonna 7.-14.11. Viikolle sijoittuu yhdistyksen juhlavuoden huipennus, Cyrano de Bergerac -näytelmän ensi-ilta 9.11. ja juhlailtamat 11.11.

Näkövammaisteatteri ja Kontrapunkti-kuoro ovat yhdistäneet voimansa toteuttamaan Edmond Rostandin vuonna 1897 kirjoittaman näytelmän Cyrano de Bergerac- Ulkoinen linkki.  Cyrano nousee Iiris-keskuksen Braille-salin näyttämölle marraskuussa viisi kertaa.

Marraskuussa kokoonnutaan myös iloisiin juhlailtamiin- Ulkoinen linkki. Iltamissa kuullaan voittoisa 90-vuotisräppi, muistellaan menneitä ja palkitaan meille tärkeitä ihmisiä.

Vuosien myötä Näkövammaisten Kulttuuripalvelusta on muotoutunut monipuolinen näkövammaisten kulttuuriyhdistys. Se tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kirjallisuudesta, teatterista, musiikista, kuvataiteista, valokuvauksesta ja keramiikasta kiinnostuneille. Kuvailutulkkauksen edistäminen ja muu saavutettavuuteen liittyvä työmme parantaa näkövammaisten osallisuutta kulttuurielämään. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Kajastus-lehti kertoo ajankohtaisista kulttuuri-ilmiöistä. Lisää yhdistyksestämme täällä verkkosivuillamme, Facebookissa- Ulkoinen linkki ja Twitterissä- Ulkoinen linkki

Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Lisätietoja: kulttuurituottaja Tanja Rantalainen P. 040 964 9288 / tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi