Siirry pääsisältöön

Nä­kö­vam­mais­ten Kult­tuu­ri­pal­ve­lu ry:n uu­tis­kir­je 2/2022

Kulttuuripalvelun uutiskirje julkaistaan jatkossa neljä kertaa vuodessa jäsenten sähköpostilistalla, yhdistyksen Facebook- ja nettisivuilla sekä Näkövammaisten liiton kulttuuri- ja ilmoitukset -alueilla. Uutiskirjeen kokoavat puheenjohtaja ja kulttuurituottaja.

Keväinen tervehdys täältä Kulttuuripalvelusta!

Yhdistyksen Kajastus-lehti on nyt maksutta kaikkien ulottuvilla. Lehteä julkaistaan ilmaisena verkkolehtenä.- Ulkoinen linkki Verkkolehden toinen numero ilmestyy 7.6.2022.

Seppo Jokisen huhtikuussa järjestetyn kirjailijavierailun tallenteen ja kymmenet muut kirjailijavierailutallenteet löydät täältä- Ulkoinen linkki. Jokista haastatteli Iiris-keskuksen Valo-tilassa Anne Huttunen.

Kirjasitsit on yhdistyksen toiminnan yleisön suosikki. Sitseissä keskustellaan kerran kuukaudessa sovitusta aiheesta, jostakin teoksesta tai vaikkapa lukupäiväkirjan pitämisestä ja äänikirjanlukijoista, niin kuin 12.5. Kynnys tulla mukaan on matalalla ja katto korkealla, koska sitseihin voi todistetusti osallistua vaikka kuntopyörän satulasta.

Yhdistyksen teemailtojen aiheet ovat asettuneet laajalle kaarelle. Viimeksi on puhuttu salatieteistä, Raamatusta ja mehiläistarhauksesta. Mehiläistarhaus-teemakammari poiki retken Pauligin huvilan pihamaalle 12.6. mehiläispesiä ihmettelemään ja pörinää kuuntelemaan. Ilmoitus julkaistaan pian. Ensi vuodelle on ehdotettu klassisen musiikin ammattilaisen työtä esittelevää iltaa. Mistä aiheesta sinä haluaisit kuulla asiantuntijan luennon? Lähetä toiveesi kulttuurituottajalle.

Musiikkitoimintamme on saanut piristysruiskeen, jonka nimi on Joose Ojala. Yhdistyksen toimistolle kokoontui keväällä reilun kokoinen joukko näkövammaisia musiikinystäviä puhumaan Joosen johdolla musiikkitoiminnan kehittämisestä. Loppuvuodelle suunnitellaan pistenuottien opetusta, bändi- ja lauluryhmätoimintaa ja soitinopetusta harrastajien toiveiden mukaan. Hedelmät poimitaan myöhemmin, mutta puu on jo kukassa.

Yhdistys on jäsennellyt uudestaan nettisivujen kuvailutulkkausosiota. Käyttäjille suunnatulla sivulla ovat tallessa esimerkiksi linkki Yleisradion kuvailutulkattujen ohjelmien päivittyvään ohjelmaoppaaseen ja MovieReadingin käyttöohjeet.

Kuvailutulkkauselvitystä esittelevän webinaarin tallenne- Ulkoinen linkki löytyy yhdistyksen upouudelta YouTube-kanavalta ja litterointi nettisivuilta.

Olemme viritelleet yhteistyötä Lapin näkövammaisten alueyhdistyksen kanssa. Ennakkotietona voimme kertoa, että Rovaniemellä järjestetään marraskuun 11. - 12. päivinä kulttuuriviikonloppu, jonka kirjailijavieraaksi on lupautunut Rosa Liksom. Asiantuntijaluennolla tutustumme Suomen joutsenkannan osaltaan pelastaneen Yrjö Kokon kirjailijantyöhön. Tapahtumat välitetään verkon kautta kaikkien kuultaviksi ja Rovaniemelle ollaan järjestämässä omakustanteista kulttuuriretkeä, jonka aikana voi saada kosketuksen Lapin vireään kulttuurielämään.

Onnellista kesää,

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

www.kulttuuripalvelu.fi- Ulkoinen linkki

www.facebook.com/kulttuuripalvelu- Ulkoinen linkki

https://mobile.twitter.com/nakovammaistenk- Ulkoinen linkki