Siirry pääsisältöön

Va­lo­ku­vaklu­bin mukana Va­lo­ku­va­gal­le­ria Hip­po­ly­teen

Tutustumme taiteilija Saku Soukan johdolla galleriassa parhaillaan esillä olevaan Windy Windows -näyttelyyn, joka on pitkän henkilökohtaisen prosessin tulos.

Aika

Paikka

Hippolyte, Yrjönkatu 8-10, sisäpiha

Soukka jätti 15 vuotta sitten taakseen lapsuuden ja nuoruuden uskonsa vanhoillislestadiolaisuuden. Valokuvaaminen on hänelle eräänlaista eksistentiaalista mietiskelyä ja keino käsitellä niitä kysymyksiä, joita yhteisöstä irtautuminen on hänen elämäänsä tuonut. Näyttelyn valokuvat eivät liity vanhoillislestadiolaisuuteen dokumentaarisessa mielessä, mutta ne kumpuavat siihen linkittyvästä mielenmaisemasta, ja niissä Soukka pohtii ympäristön vaikutusta yksilöön universaalilla tavalla.

Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Henna Harri ja näyttelykoordinaattori Anna Airaksinen kertovat meille lisäksi liiton toiminnasta.

Hippolyte sijaitsee osoitteessa Yrjönkatu 8-10, sisäpiha. Tilassa sijaitsi aiemmin legendaarinen elokuvateatteri Diana https://hippolyte.fi/- Ulkoinen linkki

Vierailu on maksuton ja kaikille avoin. Ilmoittaudu kuitenkin etukäteen viimeistään ke 26.4. sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto