Siirry pääsisältöön

Va­lo­ku­vaklu­bi avaa ovia nä­kö­vam­mai­sil­le va­lo­ku­vaa­jil­le

Vapaamuotoinen Valokuvaklubi käy kuvausretkillä, kutsuu ammattilaisia opastamaan, kuvaa ja keskustelee. Kokemukset ja onnistumisvinkit jaetaan yhteisellä sähköpostilistalla ja tapaamisissa kerran kuussa Helsingissä. Osa kokoontumisista on pidetty etäyhteyksillä. Kuvausvälineeksi käy mikä tahansa kuvia napsiva laite eikä aiempaa kokemusta tarvitse olla, sitä karttuu nopeasti hyvässä seurassa.

Aika

Paikka

Vaihtelevat paikat

Tule tutustumaan ja mukaan toimintaan. Kevään kokoontumisaikataulu löytyy tästä ilmoituksesta. Osallistumismaksu on 10 euroa kerta ja se maksetaan lukukauden päätteeksi läsnäolokertojen mukaan. Kokoontumisten ohjelma tarkentuu vaiheittain. Tapaamiskertojen välillä on yhteisiä, improvisoituja kuvausretkiä.

Jos aihe kiinnostaa, ilmoittaudu toimintaan viimeistään pe 11.2. sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi

Voit ilmoittautua helmikuun etäkokoontumiseen tai koko kevätkaudelle. Lisätietoja antaa Valokuvaklubin jäsen alusta asti, Petri Mäkelä P. 040 561 5598.

Opit uutta ja saat vinkkejä miten näkövammainen kuvaaja voi parhaiten toimia kuvaushaasteiden edessä. Tutustu myös klubilaisten kuvailutulkattuihin otoksiin Valokuvaklubin omilla nettisivuilla:

Valokuvaklubin kevään ohjelma

Su 13.2. klo 10-12 Nanna Saarhelo: Rakennettu omakuva

Taidekasvattaja ja valokuvataiteilija Nanna Saarhelo alustaa Teams-etäyhteyden kautta aiheesta rakennettu omakuva. Alustuksen jälkeen aiheeseen tutustutaan oman työskentelyn kautta. Kuvia ei "oteta" kuin valmiita palasia maailmasta, vaan ne "tehdään". Tämä voi tarkoittaa sitä, että ne mietitään ja valmistellaan huolellisesti, mutta myös sitä, että valokuva on aina kuvaajan oma versio ja ajatus asioista. Tähän liittyy lavastettu kuva ja digitaalisesti käsitelty kuva, mutta oikeastaan ihan kaikki valokuvaus, eli ajatus että kaikki valokuvat ovat rakennettuja. Varaa valmiiksi pari omakuvaa (mitä tahansa kuvia, joissa näkyy itse) digitaalisessa muodossa tietokoneella. Harjoituksessa käytetään Photosop-ohjelmaa tai mitä tahansa kuvankäsittelyohjelmaa, joka löytyy ladattuna osallistujan koneelta.

La 19.3. klo 10-14 Jukka Laine: Valomaalaustyöpaja, Iiris-keskus

Valoilmaisun medianomi Jukka Laine johdattaa valomaalaukseen. Vallomaalaaminen on yli sata vuotta vanha kuvaustekniikka, jota on hyödyntänyt muun muassa Pablo Picasso. Valomaalaukset syntyvät, kun kamerassa käytetään pitkää valotusaikaa ja erilaisilla valonlähteillä piirretään kuvaan värejä ja muotoja. Valolla on mahdollista tehdä esimerkiksi potrettikuvia, joissa valojuova kiertää kuvattavaa tai silhuettikuvia ihmiskasvoista. Valoja voi myös kiinnittää pyöritettäviin esineisiin kuten renkaisiin, jolloin saadaan aikaiseksi symmetrisiä kuvioita.

La 9.4. klo 10-14 Seppo Verho: Abstrakti valokuva

La 7.5. Leena Louhivaaran työpaja klubilaisille

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry ja Opintokeskus Sivis