Siirry pääsisältöön

Trio Kaiunsäde konsertoi

Raimo Tanskasen sävellykset heräävät eloon uuden muusikkosukupolven huomassa. Trio Kaiunsäde konsertoi huhtikuussa Iiris-keskuksessa Helsingissä ja Ruusupaviljongissa Vantaalla.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, Marjaniementie 74, Helsinki ja Ruusupaviljonki, Kisatie 21, Vantaa

Raimo Tanskanen (1937 -2017) teki osana elämäntyötään myös merkittävän uran säveltäjänä. Valtaosa Tanskasen sävellystuotannosta koostuu kuorolauluista, joita muun muassa kamarikuoro Kontrapunkti on tehnyt tunnetuksi. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet hänen soitinmusiikkisävellyksensä. Ne sisältävät monipuolisia kappaleita aina kevyestä kansallisromantiikasta pelimannivalsseihin ja kansanmusiikkivaikutteisiin. Näissäkin teoksissa ovat läsnä Tanskasen kuoromusiikillekin olennaiset ajattomat melodiat sekä hienostunut ja monipuolinen soinnutus.

Trio Kaiunsäde on vuonna 2018 perustettu, alati uusia musiikillisia tuulia haisteleva orkesteri. Sen muodostavat harmonikkataiteilija Joose Ojala, panhuilisti -laulaja Helena Taskila sekä pianisti Tuukka Ojala. Aiemmin Trio on konsertoinut esittäen Ennio Morriconen tuotantoa sekä suomalaisia ja kansainvälisiä tangoja.

Nyt näiden projektien jatkoksi on trio Joose Ojalan johdolla kasannut Raimo Tanskasen soitin - ja laulumusiikin parhaita paloja esittelevän ohjelmiston.

Luvassa on kaksi konserttia: 14.4. klo 19 alkaen Iiriksessä sekä 15.4. niin ikään klo 19 alkaen yhteistyössä Vantaan Näkövammaisten kanssa Korsossa sijaitsevassa Ruusupaviljongissa. Iiriksen keikka striimataan ja jälkitallenne jää katsottavaksi kahden viikon ajaksi.

Lipputuotot käytetään lyhentämättöminä näkövammaisten kulttuuritoimintaan. Saatavilla on 20 euron peruslipun lisäksi eri hintaisia tukilippuja. Kaikki lipputyypit sisältävät sekä sisäänpääsyn livekonserttiin, että striimatun konserttitallenteen. Keväiset konsertit toteutetaan Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahalla. Lipputuotot käytetään lyhentämättöminä näkövammaisten kulttuuritoimintaan. Saatavilla on 20 euron peruslipun lisäksi eri hintaisia tukilippuja. Kaikki lipputyypit sisältävät sekä sisäänpääsyn livekonserttiin, että striimatun konserttitallenteen. Lippukauppaan- Ulkoinen linkki

Suurin osa konsertissa kuultavasta soitinmusiikista on ennenkuulematonta. Konsertin laulumusiikkiosioon on valikoitu tanskasen hienojen yksinlaulujen lisäksi myös yhdelle laulajalle sovitettuja, alunperin sekakuorolle sävellettyjä lauluja, jotka tulkitsee Helena Taskila.