Siirry pääsisältöön

Tammikuun Kir­ja­sit­sien aiheena Sherlock Holmes -tarinat

Tammikuun kirjasitseillä ovat aiheena sir Arthur Conan Doylen salapoliisitarinat. Keskustelua johdattelee Anne Huttunen.

Aika

Paikka

Yhdistyksen toimisto ja Google Meet

Jokainen meistä tuntee ainakin nimiltä Sherlock Holmesin, tuon piippua tupruttelevan, hiukan äkkiväärän mestaripäättelijän sekä hänen rehdin, mutta yksinkertaisen ystävänsä tohtori Watsonin. Brittikirjailija sir Arthur Conan Doyle kirjoitti heistä 1800- ja 1900-lukujen taitekohdassa useita novellikokoelmia sekä neljä romaania, joista kuuluisin on Bascervillen koira. Niitä on runsaasti tarjolla sekä meidän kirjastossamme että A-kirjoina ja ne sopivat mainiosti kevyeksi joulunajan lukemiseksi.

Mihin Holmes-tarinoiden suosio perustuu? Kestävätkö ne aikaa? Mikä tarina on sinun suosikkisi? Onko eettistä, että kirjailija tappoi salapoliisinsa, mutta herätti hänet henkiin yleisön pyynnöstä? Entä se, että Holmesista kertovia tarinoita ovat kirjoittaneet muut kirjailijat Conan Doylen kuoleman jälkeen?

Jos haluat tulla rupattelemaan näistä ja muistakin kysymyksistä, ilmoittaudu viimeistään 17. tammikuuta sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi

Kahvitarjoilumaksu 5 euroa laskutetaan toukokuussa kevätkauden päättyessä.

Järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Sivis-keskus.