Siirry pääsisältöön

Syyskuun Kir­ja­sit­sit - "Eikä yksikään pe­las­tu­nut"

Illan vetäjä on Anne Huttunen ja syyskuun Kirjasitsien aihe on Agatha Christien trilleri Eikä yksikään pelastunut, joka tunnetaan myös aiemmalla nimellään Kymmenen pientä neekeripoikaa.

Aika

Paikka

Iiris-keskus ja Google Meet

Ne, jotka lukevat kirjan ensimmäistä kertaa, löytävät lähes sietämätöntä jännitystä sekä murhamysteerin, jota on miltei mahdoton ratkaista. Jutunjuurta riittää lukukokemuksesta ja syyllisyyden eri asteista. Tilaisuuteen olette tervetulleita myös te, jotka ette ehdi lukea kirjaa. Siinä tapauksessa pidämme murhaajan nimen salaisuutena.

Koska on kyseessä 1930-luvun lopulla kirjoitettu dekkariklassikko, kirja on takuulla tuttu monelle ja voimmekin yhdessä jakaa siihen liittyviä muistojamme.

 Poikkeuksellisesti Celiasta löytyvät nyt sekä kirjan vanha että hiljattain ilmestynyt uusi suomennos. Voimme vertailla kirjassa esiintyvän lastenlorun ja muunkin tekstin käännöksiä ja tuumiskella sitäkin, sisältävätkö käännökset  rasismia.

Tulkaa paikalle tai osallistukaa etänä. Etäosallistujille lähetetään osallistumiskoodi ja Iirikseen tulijoille on luvassa viisi euroa maksava kahvitarjoilu.

Ilmoittaudu viimeistään ke 7.9. klo 12 sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi

Syksyn Kirjasitsien tarjoilumaksut laskutetaan yhdellä kertaa joulukuussa.

 

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu, Näkövammaisten kirjastoyhdistys  ja Sivis-keskus