Siirry pääsisältöön

Missä ollaan, ku­vai­lu­tulk­kaus, ja minne menossa?

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Näkövammaisten liitto järjestävät kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin kuvailutulkkauksen nykytilaa kartoittavasta selvityksestä.

Aika

Paikka

Teams

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu toteutti Kuvailutulkkauksen tila Suomessa -selvityksen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Selvityksen toteuttamisesta vastasi FT Maija Hirvonen. Kuvailutulkkauksen kokonaistilanteesta Suomessa on selvityksen myötä saatu ensimmäistä kertaa tutkittua tietoa. Selvitys on hyvä alku jatkotutkimukselle ja kiinnostava myös kansainvälisesti.

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä- Ulkoinen linkki

Tai liity soittamalla (vain ääni)

+358 9 85626588,,795770779#   Finland, Helsinki

Puhelinneuvottelun tunnus: 795 770 779#

Osallistumisohjeet

Jos osallistut tietokoneella, älykännykällä tai tabletilla, avaa yllä oleva "Liity kokoukseen napsauttamalla tästä" -linkki verkkoselaimessasi (joko Edge tai Chrome - ohjelma ei toimi Firefoxissa, Safarissa tai Internet Explorerissa). Valitse avautuvalta sivulta kohta "Jatka tällä selaimella", jolloin et joudu lataamaan ja asentamaan mitään lisäohjelmia. Muista antaa selaimellesi kysyttäessä oikeus käyttää mikrofoniasi ja kameraasi.

Jos osallistut puhelimitse soittamalla, soita yllä olevaan puhelinnumeroon. Sisällytä puhelinnumeroon myös pilkut ja risuaita, jolloin vältyt Puhelinneuvottelun tunnus- numerosarjan näppäilemisestä erikseen. Pilkut saa yleensä syötettyä painamalla *-näppäintä pohjassa, mutta tämä on puhelinmallikohtaista. Jos et pysty puhelimellasi näppäilemään pilkkuja, soita pelkkään puhelinnumeroon 09 8562 6588 ja näppäile pyydettäessä puhelinneuvottelun tunnus -numerosarja, jonka löydät yltä.

Webinaarin ohjelma

klo 13 Tervetuloa - Näkövammaisten Kulttuuripalvelun puheenjohtaja Timo Kuoppala

klo 13.05 Tutkimuksen tarve - selvitystä seuranneen asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula

klo 13.15 Alustus selvityksestä - Maija Hirvonen

klo 13.35-14.15 Käyttäjäkunnan, kuvailutulkkien ja kuvailutulkkauksen tilaajien puheenvuorot. 

klo 14.15-14.45 Yleisökysymyksiä ja keskustelua

Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lämpimästi tervetuloa!

Selvitysraportin löydät täältä - Ulkoinen linkki

 

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Näkövammaisten liitto