Siirry pääsisältöön

Luovan kir­joit­ta­mi­sen -verk­ko­kurs­si

Luovan kirjoittamisen kurssi sopii esimerkiksi aloittelijalle, kertaajalle, kirjoittamisessaan jumiin jääneelle, pitkän tauon jälkeen uudelleen aloittaneelle ja yleensä jokaiselle, joka kaipaa säännöllisyyttä, iloa tai uutta näkökulmaa kirjoittamiseensa.

Aika


Opettajana toimii kirjailija Niina Hakalahti.

Ryhmä soveltuu niin lyriikan kuin proosankin kirjoittajalle tai vaikkapa sellaiselle kirjoittajalle, joka ei ole varma omasta lajistaan. Tavoite on antaa vaihtoehtoja ja välineitä tekstin tuottamiseen ja työstämiseen.

Kurssin aikana käydään läpi kirjoittamisen perusasioita ja lainalaisuuksia. Lisäksi keskitytään kirjoittamista vaikeuttavien tekijöiden tunnistamiseen sekä pyritään löytämään rakentavia oivalluksia omaan työskentelyyn. Kirjoittaminen on merkityksellistä ja syvästi tyydytystä tuottavaa. Itsekritiikki ja -sensuuri saattavat kuitenkin estää kirjoittamiseen heittäytymisen. Kurssilla tullee joitakin päällekkäisyyksiä syksyn -21 runouskurssin kanssa, koska tietyt perusasiat koskevat kaikkea kirjoittamista.

Kurssi toteutetaan sähköpostilistalla. Opettaja antaa taustamateriaalia, kurssitehtävät ja määräaikaan mennessä palautetuista tehtävistä pienen palautteen. Opettaja päivystää sähköpostilistalla ennalta ilmoitettuina ajankohtina ja vastaa silloin mahdollisiin kysymyksiin. Kurssin aikana järjestetään myös 2-3 mahdollisuutta keskustella Google Meet -etäyhteyden kautta.

Kurssin hinta on Kulttuuripalvelun jäsenille 40 e ja ei-jäsenille 65 e. Ilmoittaudu Luovan kirjoittamisen verkkokurssille viimeistään 27.1.. osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi Kurssille voidaan ottaa enintään 10 osallistujaa.

Järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu, Näkövammaisten Kirjastoyhdistys ja Opintokeskus Sivis