Siirry pääsisältöön

Ku­vai­lu­tul­kat­tu opas­tus­kier­ros Tai­tei­li­jae­lä­mää Ha­lo­sen­nie­mes­sä -näyt­te­lys­sä

Tuusulan Rantatien varrelle valmistui vuosina 1899-1902 taiteilija Pekka Halosen "erämaa-ateljee" Halosenniemi, josta tuli vuosiksi eteenpäin ihanteellinen koti Halosen perheelle. Halosenniemessä on esillä ”Taitelijaelämää Halosenniemessä” -näyttely, joka sisältää maalauksia Pekka Halosen pitkältä taiteilijauralta.

Aika

Paikka

Halosenniementie 4–6, 04310 Tuusula

Teosten joukossa on lukuisia Halosenniemessä maalattuja teoksia lähiympäristön maisema-aiheista tavalliseen perhe-elämään: muotokuviin, puutarhanhoitoon ja pyykinkuivatukseen. Maalausten ohella näyttelyssä kerrotaan elämästä Halosenniemessä tarinoin ja valokuvin. Taiteilijakodissa on paljon alkuperäisesineitä, mitkä osaltaan kertovat talossa asuneista ihmisistä, mutta myös samalla taiteilijuudesta ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä.

Kulttuuripalvelu järjestää yhteistyössä Halosenniemen kanssa kuvailutulkatun opaskierroksen näyttelyyn. Ryhmän maksimikoko on 15 henkeä sisältäen avustajat. Opaskoirat ovat tervetulleita museoon. Saavutettavuuden kannalta pyydämme huomioimaan, että museotilat ovat osittain ahtaat, ja että museossa on paljon kynnyksiä, portaita ja eri kokoisia/korkuisia oviaukkoja. Opastuksen kesto on n. 1,5 tuntia.

Halosenniemen hinnasto 2022:

Aikuiset 10 €

Eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet 8 €

Lapset (7–16 v.) työttömät, lukiolaiset ja muut 2. asteen opiskelijat 4 €

Lapset (0–6 v.), sotaveteraanit maksutta.

Meillä käy myös Museokortti.

Osallistujat maksavat itse pääsymaksunsa. Avustajat pääsevät mukaan maksutta. Kulttuuripalvelu kustantaa opastusmaksun.

Lisätietoa Halosenniemen näyttelystä museon kotisivuilta- Ulkoinen linkki sekä Tuusulan museon Uniikki paletti -museoblogista- Ulkoinen linkki

Opaskierrokselle voi ilmoittautua 3.8. asti tai siihen asti, kun paikkoja riittää osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi. Halosenniemeen on mahdollisuus matkustaa yhdessä ryhmän kanssa niin, että junailemme Keravalle, ja otamme sieltä tilataksin. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempaa tietoa tapaamispaikasta ym. elokuun ensimmäisellä viikolla.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry