Siirry pääsisältöön

Ku­vai­lu­tul­kat­tu Kurjet Kan­sal­lis­teat­te­ris­sa

Kurjet kertoo satumaisen tarinan Helmi ja Aune Krohnista sekä Aino Kallaksesta – lahjakkaista, rohkeista ja periksiantamattomista kirjailijasisaruksista.

Aika

Paikka

Kansallisteatterin Pieni näyttämö

Kulttuuripalvelu järjestää yhteistyössä Kansallisteatterin kanssa teatteriretken kuvailutulkattuun Kurjet- Ulkoinen linkki-esityksen la 20.4. klo 19 alkavaan näytökseen Pienellä näyttämöllä- Ulkoinen linkki. Esityksen kesto on 2 h 35 min (sis. väliajan).

Kurjet kertoo satumaisen tarinan Helmi ja Aune Krohnista sekä Aino Kallaksesta – lahjakkaista, rohkeista ja periksiantamattomista kirjailijasisaruksista. Helmi Krohn, sisaruksista vanhin, on voimakastahtoinen kirjallisuusnainen, joka kiinnostuu spiritualismista. Aino Kallas, keskimmäinen sisko, on kuuluisa kirjailija sekä kohuttu ja kansainvälinen seurapiiri-ihminen. Sisarussarjan nuorin, Aune Krohn, kirjailija hänkin, on ottanut hoitaakseen sisarusten masennukseen sairastuneen Minna-äidin ammentaen voimaa hengellisyydestä.

Eletään 1930-luvun Suomessa. Sisaruksia yhdistää kirjoittaminen. He kirjoittavat ammatikseen ja kutsumuksesta, kääntävät ja toimittavat henkensä pitimiksi, kamppailevat köyhyyttä vastaan, joka vaanii koko ajan kulman takana.

Esityksen taustoihin ja henkilöihin voi tutustua kuuntelemalla Kansallisteatterin järjestämän teemakeskustelun- Ulkoinen linkki tallenteen. 

Esityksen hinnat:

43 €/peruslippu

37 €/eläkeläislippu

21 €/opiskelijalippu

36 €/ryhmälippu kun ryhmässä on min. 20 hlöä (perus-/eläkeläislippua)

0 €/avustajan lippu

Lippuja on varattu ryhmällemme rajallinen määrä. Kerro ilmoittautuessasi, onko sinulla oikeus opiskelija – tai eläkeläisalennukseen. Laskemme hinnan ilmoittautumisajan päätyttyä osallistujalle edullisimman mukaan. Kerro myös, onko mukanasi avustaja ja/tai opaskoira. Ilmoittaudu 20.3. mennessä sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi.  Ilmoittautuminen on sitova. Laskutamme lipun hinnan ennen näytöstä. Yleisavustaja jakaa liput paikan päällä ennen näytöstä. 

Tapaamme Pienen näyttämön aulassa klo 18, niin että ehdimme testata kuvailutulkkauslaitteet kaikessa rauhassa. Esityksen kuvailutulkki on kokenut ja pidetty Pipsa Toikka.

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry ja Kansallisteatteri