Siirry pääsisältöön

Kuun­nel­ma­fes­ta­ri

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää tänäkin keväänä yhteistyössä Yleisradion kanssa kuunnelmafestivaalin. Tule kuuntelemaan kuunnelmia ja keskustelemaan niistä. Festariin on vapaa pääsy. Induktiosilmukka on käytössä ja paikalla on yleisavustaja.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, Outa-tila

 

Keskustelun vetäjät:

Anne Huttunen ja Satu Linna.

 

Ohjelma:

 

(Kuunnelmien perään on varattu puolen tunnin keskusteluaika.)

 

Lauantai 22. huhtikuuta:

10.00 – 10.15

Nimikierros ja mahdolliset kuunnelmaraadin terveiset

 

10.15 – 11.15

Sari Pöyliö:

Matkalla äidin kanssa

Leeni lähtee viemään  alkavaa muistisairautta potevaa äitiäänItä-Suomesta  Helsinkiin neurologin tutkimuksiin. Reissu on naamioitu lomamatkaksi. Kommellusten täyttämän  matkan aikana perheen vanhat ristiriidat pulpahtavat pintaan.

 

11.15-12.15:

Natasa Tanska:

Englannin tunti

Nuori, empaattinen  opettaja  saa tukioppilaakseen pikku Teresan, jonka koulunkäynti sujuu kehnosti. Lapsi on kovin puhelias ja  oppitunnin kuluessa hän tulee tietämättään paljastaneeksi perhedraaman, joka hänen kotonaan on juuri meneillään.     

 

 12.15 -13.00

Ruokatauko

 

13.00-14.15

Armas J. Pulla:

Masa Jalinen – moraalinen murtovaras

Humoristinen jännityskuunnelma. Masa on juuri murtautunut erääseen taloon ja saalis näyttää lupaavalta. Mutta mitä tehdä, kun talon isäntä ilmestyy yllättäen paikalle ja osoittautuu Masan sotakaveriksi?

 

14.15-15.15:

William Tenn:

 Itää kohti

Tulevaisuuteen sijoittuva satiiri siitä, millaista elämä on, kun intiaanit ovat valloittaneet Amerikan yhdysvallat. Miten käy, kun USA:n presidentin valtuutettu matkustaa erään intiaaniheimon luo neuvottelemaan rauhasta? 

 

15.15-15.45

 Saki:

Ludvig

Brittihuumoria 1900-luvun alkupuolelta. Erik on kurkkuaan myöten täynnä. Mitä tahansa hän ehdottaakin vaimolleen, tämä tyrmää idean siksi, ettei se sovi hänen sylikoiralleen Ludvigille. Miten ihmeessä siitä pikku piskistä oikein voisi päästä eroon? 

 

Sunnuntai:

11.00-12.20

Auli Mantila:

 Marja

Intensiivinen, pikkupaikkakunnalle sijoittuva arkidraama. Anne on lievä’sti kehitysvammainen tyttö, jonka tuki ja turva on aina ollut hänen siskonsa Marja. Annen maailma järkkyy, kun Marja rakastuu naimisissa olevaan mieheen.

 

12.20-13.00

Välipala

 

13.00-14.45

 Aucassin ja Nicolette

Ranskalainen, keskiaikainen  rakkaustarina, josta Marja Rankkala ohjasi 1970-luvulla kuunnelmamusikaalin. Seikkailuja, kiellettyä rakkautta ja kaunista musiikkia.

 

  Voit olla läsnä koko festarin  ajan tai tulla kuulemaan vain omat suosikkisi. Ajoita tulosi kunkin kuunnelman alkuun, koska Iiris-keskuksen ovi on lukossa viikonloppuisin. Jos tulet heti aamusta, ilmesty Iiriksen infotiskin eteen kymmenen minuuttia ennen ohjelman alkua, jolloin lähdemme porukalla Outatilaan.      

 

Jos osallistut omakustanteisiin aterioihin (yhteensä 15 euroa), ilmoittaudu to 20. huhtikuuta   mennessä   ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen

osallistun@kulttuuripalvelu.fi

tai  Tanja Rantalaiselle

P. 040 964 9288

 

Kerro ilmoittautuessasi seuraavaa:

Osallistutko lauantain ateriaan 10 euroa, sunnuntain välipalaan 5 euroa  vai molempiin.

 

Etukäteen sopimalla pitkämatkaiset saavat omakustanteisen aamupalan yhdistyksen tiloissa la klo 9.30 ja su klo 10.30.  Mainitse aamupalatoiveesta ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Yhdistys korvaa jäsenille matkakulut 20 euroa ylittävältä osalta halvinta matkustustapaa käytettäessä.  Majoituksen  jokainen järjestää itse.

 

Järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu