Siirry pääsisältöön

Kir­jai­li­ja­vie­raa­na Joonatan Tola

Keskustelua Tolan kanssa johdattelee Sari Karjalainen.

Aika

Paikka

Iiris-keskuksen Valo-tila

Joonatan Tolan suvun ja perheen tarinaan pohjautuva esikoisromaani Punainen planeetta palkittiin Kalevi Jäntin palkinnolla ja näkövammaisjärjestöjen Laurin kirja -äänikirjapalkinnolla. Teoksen itsenäinen jatko-osa Hullut ihanat linnut on juuri ilmestynyt. Vierailu nettiradioidaan suorana lähetyksenä ja tallenne julkaistaan jälkikäteen yhdistyksen nettisivuilla.

”Tolan perhe on jättänyt hyvästit taiteilijaisälleen, mutta isän laskuja tippuu yhä postiluukusta. Aseet pannaan myyntiin ja kattokruunu irrotetaan, sitten sossut ovatkin jo ovella. 6-vuotias Joonatan nostaa äidin kylpyammeesta, auttaa vaatteet päälle ja sytyttää äidin tupakan. Jollei pyörätuoliin joutunut äiti löydä miestä rinnalleen, uhkaa lapsia huostaanotto. Pökerryttävän kasvukertomuksen traagisuutta leikkaa mustan huumorin ihmeellinen hehku.”

Otava- Ulkoinen linkki Hulluista ihanista linnuista

Ilmoittaudu kirjailijavierailuun sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi viimeistään samana päivänä klo 12. Vierailun osallistumismaksu on 5 e, Kirjastoyhdistyksen jäsenet veloituksetta.

järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Näkövammaisten kirjastoyhdistys