Siirry pääsisältöön

Jär­jes­tel­mä­ka­me­ran pe­rus­tek­niik­ka nä­kö­vam­mai­sen nä­kö­kul­mas­ta

Valokuvan klubin kevät alkaa Jussi Mankin kaikille avoimella, maksuttomalla luennolla järjestelmäkameran perustekniikasta. Luennolla perehdytään valokuvauksen perusteoriaan ja järjestelmäkameran ominaisuuksiin esimerkkien avulla.
lokki meren yllä

Aika

Paikka

Google Meet

Käymme läpi erilaiset objektiivit, kameran perussäädöt ja näiden vaikutukset kuvaamiseen ja kuviin. Tutustumme myös automaattitarkennustapoihin, jotka ovatkin näkövammaiselle kuvaajalle tärkeitä asioita. Opastus tehdään siten, että se on helposti sovellettavissa erilaisiin kameroihin. Suurin osa asioista sopii käytettäväksi myös kompaktikameralla, jota voi säätää käsin.
Jussi on kokenut heikkonäköinen harrastelijakuvaaja. Jussi liikkuu paljon luonnossa ja etsii sieltä aiheita. Muut Valokuvaklubin vakiojäsenet ovat luvanneet olla mukana kertomassa lisää näkövammaisille sopivia kuvausniksejä. Esityksessä käytetään runsaasti kuvamateriaalia, jonka Jussi myös kuvailutulkkaa. Kysymyksille on tietysti varattu aikaa.
Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi viimeistään ti 14.2.. Ennen luentoa saat osallistumisohjeen.

järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry ja Sivis-keskus