Siirry pääsisältöön

Jamit

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää lähes akustiset jamit vuosien tauon jälkeen. Molemmat jamipäivät alkavat klo 10 ja soittimet pakkaillaan laukkuun klo 17.30.
Vihreänsävyiset nuolet muodostavat lumihiutale-kuvion. Teksti: Sivis

Aika

Paikka

Ruusupaviljonki, Kisatie 21, Korso, Vantaa

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää monipuolisen musiikkileirin 15. -16.10. Tapahtuma jatkaa kulttuuripalvelun aiemmin järjestämien jamien perinnettä, mutta on nyt sisällöltään entistäkin monipuolisempi. Molemmat leiripäivät alkavat klo 10 ja soittimet pakkaillaan laukkuun klo 17.30. Tapahtuma järjestetään Vantaan näkövammaisten Ruusupaviljonki-tilassa osoitteessa Kisatie 21.

Leirille ovat tervetulleita kaikki laulajat ja soittajat taitotasoon katsomatta. Soitamme lähtökohtaisesti akustisia soittimia. Mikäli soitat kitaraa, bassoa tai kosketinsoittimia, nämä instrumentit voivat olla myös sähköisiä. Toivomme sinun tuovan oman soittimen mukanasi, jos se onnistuu helposti. Järjestämme sinulle tarvittaessa sopivan soittopelin paikan päälle, kunhan ilmoitat tarpeesta etukäteen. Kaikki soittimet ovat tervetulleita. Voit siis laulaa tai soittaa vaikkapa kitaraa, bassoa, pianoa / koskettimia, ukulelea, perkussiosoittimia, jousisoittimia, puhallinsoittimia, harmonikkaa, huuliharppua, melodicaa tai jotain muuta soitinta. Jamipaikalla on sähköpiano, maltilliset kitara - ja bassovahvistimet sekä pieni äänentoisto laulun ja kosketinsoittimen vahvistamista varten. Muita soittimia tuodaan paikalle tarpeen mukaan. Emme kuitenkaan tuo paikalle rumpusettiä, mutta kajon tai muut perkussiot ovat enemmän kuin tervetulleita.

Leirillä soitettava ohjelmisto suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa ennen tapahtumaa. Leirin vetäjät lähettävät osallistujille ennen tilaisuutta äänitteellä materiaalit, joista kappaleet voi opetella etukäteen. Ohjelmisto valitaan ja sovitetaan siten, että kaikilla soittajilla olisi instrumenttiin ja taitotasoon katsomatta mielekästä, mukavaa ja sopivasti haastavaakin soitettavaa. Sinun ei siis tarvitse olla musiikin puoliammattilainen eikä edes kokenut harrastaja voidaksesi osallistua. Toki yhteissoittotilanteen mielekkyyden kannalta olisi hyvä, että jamitilanne ei ole se hetki jolloin ensimmäistä kertaa otat ääniä soittimestasi.

Tapahtumassa vetäjänä toimii kolme musiikin vankkaa ammattilaista: musiikkipedagogit Joose Ojala sekä Jere Mäntykangas. Lisäksi musiikkiteknologi ja monipuolinen muusikko Janne Tuominen. Sunnuntaina Janne tuo paikalle ammattitason äänityskaluston, jolla leirillä harjoiteltua ohjelmistoa äänitetään ja tallenteet jaetaan osallistujille muistoksi. Sinun ei tietenkään tarvitse soittaa äänitteellä, mikäli et halua. Vetäjien ammattitaito on kokonaisuudessaan kaikkien teidän osallistujien käytettävissä koko tapahtuman ajan. Kysy siis rohkeasti, tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Leirin osallistumismaksu sisältää itse tapahtuman ja ohjelman paikan päällä. Ruokailuista, majoituksista ja kyydeistä jokainen vastaa itse. Paikalla on kaksi yleisavustajaa, jotka pystyvät auttamaan liikkumisessa. Ruokailut hoidetaan kimppatilauksella esim. Woltista.

Ilmoittautumisajan päätyttyä perustamme tapahtuman whatsapp-ryhmän, jonne toivomme sinun liittyvän. Pakko ei tietenkään ole. Ryhmässä voimme käydä läpi kaikkia käytännön kysymyksiä, kuten soitettavia kappaleita ja sovituksia. Autamme myös erittäin mielellämme erilaisissa käytännön kysymyksissä, kuten avustaja - ja kimppamajoituksiin liittyvissä pulmissa. Lähtökohtaisesti jokainen vastaa toki itse avustaja - ja majoitusasioistaan, mutta yritetään jeesata toisiamme kunkin henkilökohtaisten resurssien ja mahdollisuuksien mukaan. Mikäli jokin käytännön asioihin liittyvä kysymys askarruttaa siinä määrin, että se on kynnys ilmoittautumiselle, voit rohkeasti laittaa viestiä joose@jooseojala.fi niin pohditaan yhdessä, millaisia ratkaisuvaihtoehtoja olisi löydettävissä.

Tapahtuman hinta on Kulttuuripalvelun jäsenille 50 € ja ei-jäsenille 90 €. Ilmoittautumiset viimeistään 5.10. sähköpostilla osoitteeseen osallistun@kulttuuripalvelu.fi.

järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu, Vantaan Näkövammaiset ja Opintokeskus Sivis