Siirry pääsisältöön

Aikamatka-aiheiset Kir­ja­sit­sit

Tällä kertaa Kirjasitseissä on mukana fantasiaelementti. Puhumme nimittäin aikamatkailuun liittyvästä kirjallisuudesta eli tarinoista, joissa joku siirtyy ainakin joksikin aikaa pois omasta nykyhetkestään menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Keskustelua vetää Satu Linna.

Aika

Paikka

Iiris-keskus, yhdistyksen toimisto ja Google Meet

Aikamatka-aiheisia kirjoja on paljon, ja varsin monia saa Celiasta tai A-kirjavalikosta. Kukaan meistä ei ole niitä kaikkia lukenut, mutta jutellaan vapaasti niistä, jotka ovat tuttuja ainakin jollekulle osallistujalle. Alla on muutamia esimerkkejä, mutta toivon mukaan tilaisuudessa tulee esiin muitakin.

Kirjasitsien osallistumismaksu on 5 euroa kerta, ja kaikkien osallistumiskertojesi lasku velotaan yhtä aikaa kevätkauden lopussa. 

Ilmoittaudu viimeistään aamulla 29.2. osoitteeseen:

osallistun@kulttuuripalvelu.fi

 

Järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ja Sivis-keskus 

 

Ja tässä muutama kirjavinkki.

Hylton, Sarah: Prinsessa Tuian amuletti

(Englantilainen 1800-luvun nuori nainen alkaa kokea outoja uniseikkailuja rakkaustarinasta, joka tapahtuu muinaisessa Egyptissä. A-kirja.)

 

Crighton, Michael: Aikamatka

(Kolme opiskelijaa saa epätavallisen tehtävän. Pitäisi löytää ja pelastaa professori, joka katosi 1300-luvun Ranskaan.)

 

Gabaldon, Diana: Muukalainen +sarjan jatko-osat

(Englantilainen nainen siirtyy 1900-luvulta  1700-luvun Skotlantiin. Taisteluja, juonittelua ja romanttista säpinää.)

 

Tabet, Sirpa: Punainen metsä

(Dekkari, jossa nuori nainen siirtyy liikenneonnettomuuden yhteydessä sukunsa vanhaan kotitaloon 1700-luvulle ja päätyy selvittelemään talossa tapahtuvia raakoja murhia.)

 

Willis, Connie: Tuomiopäivän kirja

(Aikakone on keksitty, ja keskiajasta kiihkeän innostunut Cathryn lähtee tutkimusmatkalle 1300-luvulle. Järjestelyt vain menevät pahasti pieleen. Paluumatkan onnistuminen alkaa vaikuttaa epävarmalta, ja vuosilukukin näyttää olevan väärä. Eihän tässä sentään ruttovuoteen ollut tarkoitus päätyä! A-kirja.)

 

Susan Price: Sterkarmin poika

(Iso 2000-luvun liikeyritys aikoo katsoa, mitä kaikkea 1500-luvun maailmasta saisi business-mielessä irti. Entisajan ihmisille yrityksen väki esittäytyy haltioina, jotka osaavat kaikenlaisia taikakonsteja. Luvassa on aikamoisia kulttuurisia yhteentörmäyksiä ja muuta jännää säpinää.)

 

Kearsley, Susanna: Mariana

(Päähe nkilö Julia ostaa vanhan talon, johon tuntee valtavaa vetoa. Pian hän alkaa saada kohtauksia, joissa siirtyy 1600-luvulle elämään nuoren Mariana-neidin elämää, traagista rakkaustarinaa.)

 

Saunders, Kate: Lumottu lukukausi

(Nuortenkirja, jossa hemmoteltu ja itsekeskeinen nykyajan 13-vuotias tyttö päätyy 1930-luvun sisäoppilaitokseen ja joutuu siellä opettelemaan, miten ihmisten kanssa tullaan toimeen.)