Luen­to va­lo­ku­va­tai­tees­ta ja näyt­te­ly­käyn­ti Va­lo­ku­va­tai­teen mu­seoon syk­syl­lä 2018

Tervetuloa keskustelevalle luennolle valokuvataiteesta 27.10. klo 10-14 Kulttuuripalvelun toimistolle Iiris-keskukseen sekä kuvailutulkatulle näyttelykäynnille Valokuvataiteen museoon 10.11. Kokonaisuudesta vastaa valokuvataiteilija, taiteen maisteri Christina Holmlund.

Valokuvaus eroaa monella tavalla muista kuvan tekemisen välineistä, sillä se on aina suhteessa aikaa, paikkaan ja omalla tavallaan maailmaan. Se on havainto ja symbolinen kuvajainen, se välittää tietoa ja tunteita. Luennon tavoitteena on luoda kaari menneestä tähän päivään. Pohdimme yhdessä, miten valokuvaus on arkipäivää ja läsnä ihmisten elämässä. Onko valokuvaaminen ajattelun väline? Miten läsnäolevat hyödyntävät valokuvaa? Millaista ikonia sosiaalinen media luo? Christina Holmlund kytkee luentoon Valokuvataiteen museon syksyn näyttelyiden teemoja: maisema, elämäkerrallisuus, sattuma ja dokumentti.

Luennon ja museokäynnin hinta osallistujalle on yhteensä 10 e. Ilmoittaudu kokonaisuuteen 22.10. mennessä sähköpostitse osoitteeseen osallistun[at]kulttuuripalvelu.fi tai puhelimitse kulttuurisihteeri Tanja Rantalaiselle P. 040 964 9288 (lomalla 13.9.-19.9.).

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry