Va­lo ja vä­ri -ku­va­tai­de­kurs­si Ström­sin tai­de­kar­ta­nos­sa 14.-15.10.2017

Kulttuuripalvelu järjestää yhteistyössä Helsingin Kuvataidekoulun kanssa valoa ja väriä tutkivan ja niiden kanssa leikittelevän kuvataidekurssin näkövammaisille. Opettajana toimii TaM, KuM Tuija Mettinen. Opetusta on lauantaina 14.10. klo 16-19.30 ja sunnuntaina 15.10. klo 12-17.30. Strömsin taidekartano sijaitsee Roihuvuoressa, osoitteessa Untuvaisentie 10.

Kurssin hinta on Kulttuuripalvelun jäsenille 40 e, muille 70 e. Hintaan sisältyy kurssilla käytettävä materiaali ja kahvitarjoilu. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät. Suuremman nälän sammuttamiseksi voimme myös tehdä yhteisen pizzatilauksen. Kurssilla on mukana yleisavustaja.

Valo ja väri -kuvataidekurssille mahtuu 6-10 osallistujaa. Ilmoittaudu kurssille 29.9.  mennessä osoitteeseen osallistun[at]kulttuuripalvelu.fi

 

Kurssin ohjelma:

Lauantai 14.10 klo 16-19.30

Teemana valo ja varjo

Tutkitaan ja pohditaan valoa ja varjoa maisemassa (ulkona, jos sää sallii). Jatketaan tutkimista rakentamalla eri materiaaleilla oma Valo ja varjo-teos, joka heijastetaan valon avulla varjoksi valkoiselle taustalle. Teokset dokumentoidaan. Lopuksi kaikki teokset käydään yhdessä läpi.

Sunnuntai 15.10 klo 12-17.30

Teemana valon väri

Tutustutaan kahteen eri versioon Claude Monet’n lummelampimaalauksista. Miten valo ja väri liittyvät toisiinsa? Mikä on värin lämpötila? Luodaan värillisillä led-valoilla ja kalvoilla esim. peilin avulla sekä edellisenä päivänä rakennettua teosta hyödyntäen maisemakuva heijastuksena valkoiselle taustalle. Dokumentoidaan.

Maalataan oma lummelampimaalaus omia tekniikoita kehittäen ja mm. sabluunoita ja valkoista silkkipaperia hyödyntäen. Lopuksi käydään yhdessä läpi syntyneet teokset.

 

järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry, Helsingin Kuvataidekoulu ja Opintokeskus Sivis