Kuun­nel­ma­fes­ti­vaa­li Ii­ris-kes­kuk­ses­sa 3.-4.4.2020

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu järjestää tänäkin keväänä yhteistyössä Yleisradion kanssa kuunnelmafestivaalin. Tule kuuntelemaan kuunnelmia ja keskustelemaan niistä.


Aika:
pe 3. huhtikuuta  klo 16.45 – 21.15 ja
la 4. huhtikuuta klo 10.00 -16.00

Paikka:
Iiris-keskus,
Marjaniementie 74 Helsinki.
Perjantaina kokoonnumme kuudennen kerroksen  Outa-tilassa, lauantaina Näkövammaismuseon entisellä paikalla sijaitsevassa Valo-tilassa.


Keskustelun vetäjät:
Anne Huttunen ja Satu Linna. Paikalla on yleisavustajia.


Ohjelma:
(Kuunnelmien perään on varattu puolen tunnin keskusteluaika.)


Pe  3. huhtikuuta:
Teemana Kalevalan naiset


Klo 16.45 – 17.00.
Esittäytymiskierros ja kuunnelmaraadin edustajan tervehdyssanat.


17.00 – 19.00.
J. H. Erkko:
Aino
Kalevalamittaan v.  1893  kirjoitettu näytelmä Ainon traagisesta kohtalosta. Nimiosassa Seela Sella.


19.00 – 19.30
Iltakahvi


19.30 -  – 21.15
Anita Konkka:
Naisten kokous
Moderni ja humoristinen näkemys Kalevalan naishahmoista. Kalevalan naiset saapuvat pitämään kokousta Elias Lönnrotin haudalle. He kinastelevat melkein kaikesta, mutta eräässä asiassa he ovat yksimielisiä: Kalevala on kirjoitettu ihan väärin.


Lauantai 4. huhtikuuta:


10.00 – 11.20
Eero Tirronen:
Opiskelulupa
Taparikollinen  innostuu opiskelemaan vankilassa. Hän on päättänyt, ettei enää koskaan palaa sinne. Mutta kykeneekö hän taistelemaan vankilahenkilökunnan epäilevää asennetta, käytännön vaikeuksia ja omia taipumuksiaan  vastaan? Kuunnelma sisältää jonkin verran väkivaltaa.


11.20 – 12.30
Pirjo Toikka:
Iiris ja auto
Komedia vastakkaisten elämänarvojen törmäyksestä. Miksi erittäin ekologisesti elänyt nainen saa äkillisen autokuumeen? Tahtoisiko hän auton pelkästään mukavuussyistä vai onko kyse huonosta itsetunnosta tai jostain  muusta  kipeästä syystä?


12.30 – 13.15
Ruokailu


13.15 – 14.15
Sari Pöyliö:
Matkalla äidin kanssa
Tytär lähtee kuljettamaan  alkavaa muistisairautta potevaa äitiään Itä-Suomesta  Helsinkiin neurologin tutkimuksiin. Reissu on naamioitu lomamatkaksi. Kommellusten täyttämän  matkan aikana perheen vanhat ristiriidat pulpahtavat pintaan.


14.15 – 15.30
Jarmo Lavila:
Vanha koulukaveri
Menestyneen yrittäjän koti-ilta rikkoutuu, kun hänen luokseen tulee yllättäen vanha koulukaveri makselemaan kalavelkoja. Sokeain kuunnelmapalkinnon voittaja v. 1985. Sisältää jonkin verran väkivaltaa.


15.30 – 15.50.
Pekka Lounela:
Puheliini
 Pirstaleisia kuvia lankapuhelimella soittavista ja siihen vastaavista ihmisistä ja puhelimen aiheuttamista koomisista tilanteista.


Pääsy on vapaa. Paikalla on yleisavustaja ja induktiosilmukka on käytössä.  Voit olla läsnä koko ajan tai tulla kuulemaan vain omat suosikkisi. Ajoita tulosi kunkin kuunnelman alkuun, että et joudu hytisemään Iiriksen lukitun oven ulkopuolella.


Jos osallistut omakustanteisiin aterioihin (yhteensä 15 euroa), ilmoittaudu ma 30 maaliskuuta mennessä   sähköisesti osoitteeseen
osallistun[at]kulttuuripalvelu.fi


Kerro ilmoittautuessasi seuraavaa:
Osallistutko perjantain iltapalaan (5 euroa), lauantain ateriaan (10 euroa) vai molempiin.
 Etukäteen sopimalla pitkämatkaiset saavat omakustanteisen aamupalan yhdistyksen tiloissa la klo 9.30. Mainitse aamupalatoiveesta ilmoittautumisen yhteydessä.
Yhdistys korvaa jäsenille matkakulut 20 euroa ylittävältä osalta halvinta matkustustapaa käytettäessä.  Majoituksen  jokainen järjestää itse.


Järj. Näkövammaisten Kulttuuripalvelu